Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koffieperen met vanilleyoghurt

Koffieperen met vanilleyoghurt

Ingrediënten

  • 4 stuks handperen
  • 250 gram vanillekwark
  • 400 ml koffie
  • 2 stuks krentenbollen
  • 330 gram witte basterdsuiker
Koffieperen met vanilleyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de (sterke) koffie met de suiker en 1 liter water in een pan en breng aan de kook.
  2. Snijd de peren in plakjes van 5, maar snijd de plakjes niet door tot de bovenkant.
  3. Kook de peren 30 minuten in de siroop.
  4. Halveer ondertussen de krentenbollen over de lengte. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de halve bolletjes in 5 minuten rondom goudbruin. Druk ze tijdens het bakken met een spatel iets plat.
  5. Verdeel de halve krentenbollen, de gepocheerde peren en de vanillekwark over schotels.

    Voedingswaarde

  • Kcal 531
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 118 g
  • waarvan suikers 102
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 3