
Koffieperen met vanilleyoghurt
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
4 stuks handperen
250 gram vanillekwark
400 ml koffie
2 stuks krentenbollen
330 gram witte basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Meng de (sterke) koffie met de suiker en 1 liter water in een pan en breng aan de kook.
2. Snijd de peren in plakjes van 5, maar snijd de plakjes niet door tot de bovenkant.
3. Kook de peren 30 minuten in de siroop.
4. Halveer ondertussen de krentenbollen over de lengte. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de halve bolletjes in 5 minuten rondom goudbruin. Druk ze tijdens het bakken met een spatel iets plat.
5. Verdeel de halve krentenbollen, de gepocheerde peren en de vanillekwark over schotels.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2230 Kj
Calorieën
531 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
118 gram
Waarvan suikers
102 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie