

Kofte met rijst en tzatziki
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Grieks
17.38 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Gehakt
1 stuk Eieren
4 eetlepel Paneermeel
4 tenen Knoflook
2 theelepel Komijn
2 theelepel Oregano
2 theelepel Paprikapoeder
1 eetlepel Olijfolie
2 stuks Uien
1 stuk Courgette
1 blik Tomatenblokjes
1 theelepel Kaneel
300 gram Rijst
150 gram Griekse yoghurt
5 centimeter Komkommer
1 eetlepel Dille
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, 2 tenen fijngehakte knoflook, 1 tl komijnpoeder, 1 tl oregano, 1tl paprikapoeder en breng verder op smaak met peper en zout.
2. Verhit 1 el olijfolie in een hoge pan en bak de gehaktballen aan tot rondom bruin.
3. Voeg de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden courgette toe. Voeg, wanneer de ui glazig is, de tomatenblokjes, kaneel en de overige 1 tl komijnpoeder 1 tl oregano en 1 tl paprikapoeder toe. Breng ook dit op smaak met peper en zout en laat 20 minuten pruttelen.
4. Kook intussen de rijst gaar.
5. Rasp voor de tzatziki de komkommer fijn. Breng op smaak met wat zout en knijp alle vocht eruit. Meng met de Griekse yoghurt, de overige 2 tenen fijngehakte knoflook en de dille. Zet in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.
6. Dien de kofte op samen met de rijst en de tzatziki.
Meer recepten in de categorie