
Kokos-boontjes salade
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
20 gram taugé
50 gram geraspte kokos
1 stuk winterpeen
75 gram pinda's
1 stuk rode peper
0.5 stuk spitskool
1 eetlepel pindakaas
50 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Rasp de wortel en snijd samen met de spitskool in flinterdunne reepjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de bonen in kleine stukjes. Hak de pinda’s en de rode peper grof.
Breng een pan water aan de kook en kook de boontjes 3 minuten.
Roer de kokosmelk, de pindakaas en 50 ml water tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra water toe voor de gewenste dikte.
Meng alles door elkaar en serveer de salade.
Variatietip!
Lekker met rijst en saté.
Meer recepten in de categorie