Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokos-citroen rijstsalade met een gember-pindasaus

Kokos-citroen rijstsalade met een gember-pindasaus

Ingrediënten

  • 1 pakje woksaus
  • 1 stuk broccoli
  • 1 bosje bospeen
  • 1 zakje slamelange
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 bakje cherrytomaat
  • 20 gram koriander
  • 2 cm gember
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk limoen
  • 200 gram zilvervliesrijst
Kokos-citroen rijstsalade met een gember-pindasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en pers de knoflook, snipper de rode ui, rasp de gember, hak de koriander fijn en pers het sap uit de limoen.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de bospeen in reepjes en de snacktomaatjes in gelijke partjes.
  4. Maal de pindakaas samen met 4 eetlepels water, het limoensap, de gember en de helft van de koriander met behulp van een staafmixer tot een romige pindasaus.
  5. Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten de broccoli, de wortels en de snacktomaatjes toe. Voeg vervolgens de rijst en de wok pasta toe. Bak het geheel al roerend nog 3 minuten door.
  6. Meng de jonge bladsla door de rijstsalade. Serveer met de gember-pindasaus en garneer met de koriander.
  7. Tip: Lekker met cashewnootjes eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 331
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9