
Kokos-citroen rijstsalade met een gember-pindasaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pakje woksaus
1 stuk broccoli
1 bosje bospeen
1 zakje slamelange
4 eetlepels pindakaas
1 bakje cherrytomaat
20 gram koriander
2 cm gember
1 stuk rode ui
1 teentje knoflook
1 stuk limoen
200 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en pers de knoflook, snipper de rode ui, rasp de gember, hak de koriander fijn en pers het sap uit de limoen.
3. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de bospeen in reepjes en de snacktomaatjes in gelijke partjes.
4. Maal de pindakaas samen met 4 eetlepels water, het limoensap, de gember en de helft van de koriander met behulp van een staafmixer tot een romige pindasaus.
5. Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten de broccoli, de wortels en de snacktomaatjes toe. Voeg vervolgens de rijst en de wok pasta toe. Bak het geheel al roerend nog 3 minuten door.
6. Meng de jonge bladsla door de rijstsalade. Serveer met de gember-pindasaus en garneer met de koriander.
Tip: Lekker met cashewnootjes eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1392 Kj
Calorieën
331 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie