
Kokos-limoentaart met frisse stukjes mango
12 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 ml yoghurt
2 stuks limoenen
2 stuks mango's
125 gram kokoskoekjes
125 gram crème fraîche
8 blaadjes Gelatine
80 gram roomboter
70 gram geraspte kokos
5 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Bekleed een springvorm (ø 22 cm) met bakpapier en week de vellen gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.
2. Smelt de roomboter in een steelpan en maal ondertussen de koekjes met een staafmixer tot fijne kruimels.
3. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels, verdeel deze over de bodem van de springvorm en druk ze goed aan met de bolle kant van een lepel. Bewaar de bodem tot gebruik in de koelkast.
4. Spoel en rasp de schil van de limoenen.
5. Verwarm vervolgens 50 ml yoghurt in een steelpan, knijp de vellen gelatine uit en laat deze oplossen in de yoghurt.
6. Meng de overige yoghurt met de crème fraîche, de honing, de limoenrasp, de geraspte kokos en het gelatine-mengsel en roer goed door.
7. Schenk het yoghurtmengsel over de kokosbodem en plaats de springvorm minimaal 3 uur in de koelkast.
8. Schil en snijd ondertussen de mango om de pit heen in gelijke parten. Decoreer de taart vlak voor het serveren met de mango.
9. Verdeel de taart in gelijke punten.
Tip: maak roosjes van de mango's. Schil en snijd het vruchtvlees om de pitten heen in gelijke parten. Snijd de parten in dunne plakjes en trek deze voorzichtig, per part, in een ronde rozen vorm.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
709 Kj
Calorieën
169 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie