Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokos-linzensoep met tomatenbrood

Kokos-linzensoep met tomatenbrood

Ingrediënten

  • water
  • olijfolie
  • 410 gram linzen
  • 3 cm gember
  • 500 gram trostomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 gram koriander
  • 400 gram tuinerwten
  • 1 stuk groentebouillon
  • 100 gram rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram wortels
  • 4 sneetjes bruin brood
Kokos-linzensoep met tomatenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en pers één knoflookteen en snijd de ander doormidden. Schil en rasp de gember. Snijd de wortel in blokjes, de helft van de tomaten in partjes en de andere helft doormidden. Hak de koriander grof.
  3. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de rode ui samen met de gember en de geperste knoflook. Voeg de tomatenpartjes en de rode currypasta toe en roerbak 4 minuten. Voeg dan 800 ml water, het bouillonblokje, de wortel en de linzen toe en laat het geheel 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  4. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 8 minuten knapperig. Wrijf met de opengesneden knoflookteen over het geroosterd brood en volg met de opengesneden tomaat totdat er geen pulp meer is. Breng op smaak met zwarte peper.
  5. Voeg de tuinertwtjes toe aan de soep en laat 3 minuten meekoken. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en haal de soep van het vuur.
  6. Verdeel de kokos-linzensoep over de kommen, garneer met de koriander en serveer met het tomatenbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 449
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 16