
Kokos-linzensoep met tomatenbrood
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
water
olijfolie
410 gram linzen
3 cm gember
500 gram trostomaten
1 stuk rode ui
200 ml kokosmelk
10 gram koriander
400 gram tuinerwten
1 stuk groentebouillon
100 gram rode currypasta
2 teentjes knoflook
150 gram wortels
4 sneetjes bruin brood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en pers één knoflookteen en snijd de ander doormidden. Schil en rasp de gember. Snijd de wortel in blokjes, de helft van de tomaten in partjes en de andere helft doormidden. Hak de koriander grof.
3. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de rode ui samen met de gember en de geperste knoflook. Voeg de tomatenpartjes en de rode currypasta toe en roerbak 4 minuten. Voeg dan 800 ml water, het bouillonblokje, de wortel en de linzen toe en laat het geheel 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
4. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 8 minuten knapperig. Wrijf met de opengesneden knoflookteen over het geroosterd brood en volg met de opengesneden tomaat totdat er geen pulp meer is. Breng op smaak met zwarte peper.
5. Voeg de tuinertwtjes toe aan de soep en laat 3 minuten meekoken. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en haal de soep van het vuur.
6. Verdeel de kokos-linzensoep over de kommen, garneer met de koriander en serveer met het tomatenbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1885 Kj
Calorieën
449 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie