Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokos-noedelsoep met garnalen

Kokos-noedelsoep met garnalen

Kokos-noedelsoep met garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 CM Gember
  • 1 stuk Citroengras
  • 1 Fairtrade Limoen
  • 250 GR Cherrytomaatjes
  • 6 takjes Citroenmelisse
  • 2 EL Rodecurrypasta
  • 400 ML Fairtrade kokosmelk
  • 500 ML Visbouillon
  • 300 GR Grote garnalen
  • 150 GR Verse bladspinazie
  • 225 GR Rijstnoedels
Bereiden
1. Verwijder de schil van de gember. Snijd in grove stukken. Hak de citroengras in 3 stukken, verwijder de buitenste laag en kneus de stukken citroengras met de botte kant van het mes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Haal de citroenmelisse los van de takjes en scheur in stukjes.
2. Verwarm een soeppan met de currypasta. Voeg de gember en citroengras toe, en bak 5 minuten mee.
3. Blus de currypasta af met de kokosmelk en visbouillon. Breng op smaak met een beetje limoensap. Laat 15 minuten trekken op laag vuur.
4. Voeg de garnalen en cherrytomaatjes toe aan de soep en laat 5 minuten garen, tot de garnalen roze kleuren en gaar zijn.
5. Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking. Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken.
6. Haal de pan van het vuur. Voeg de spinazieblaadjes en rijstnoedels toe en roer door.
7. Serveer de kokos-noedelsoep met de citroenmelisse en partjes limoen.
Tip: Vervang eventueel de visbouillon en gamba’s voor kippenbouillon en reepjes gebakken kip.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
49 g
vet
25 g
Kcal
520