
Kokos-noedelsoep met garnalen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 CM Gember
1 stuk Citroengras
1 Fairtrade Limoen
250 GR Cherrytomaatjes
6 takjes Citroenmelisse
2 EL Rodecurrypasta
400 ML Fairtrade kokosmelk
500 ML Visbouillon
300 GR Grote garnalen
150 GR Verse bladspinazie
225 GR Rijstnoedels
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de gember. Snijd in grove stukken. Hak de citroengras in 3 stukken, verwijder de buitenste laag en kneus de stukken citroengras met de botte kant van het mes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Haal de citroenmelisse los van de takjes en scheur in stukjes.
2. Verwarm een soeppan met de currypasta. Voeg de gember en citroengras toe, en bak 5 minuten mee.
3. Blus de currypasta af met de kokosmelk en visbouillon. Breng op smaak met een beetje limoensap. Laat 15 minuten trekken op laag vuur.
4. Voeg de garnalen en cherrytomaatjes toe aan de soep en laat 5 minuten garen, tot de garnalen roze kleuren en gaar zijn.
5. Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking. Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken.
6. Haal de pan van het vuur. Voeg de spinazieblaadjes en rijstnoedels toe en roer door.
7. Serveer de kokos-noedelsoep met de citroenmelisse en partjes limoen.
Tip: Vervang eventueel de visbouillon en gamba’s voor kippenbouillon en reepjes gebakken kip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
520 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
4 gram