
Kokos panna cotta met mango en macadamiakoekjes
4 pers.
ca. 270 min
Italiaans
Ingrediënten
3 gelatineblaadjes
450 ml ongezoete slagroom
200 ml kokosmelk
75 g kristalsuiker
75 g macadamianoten
50 g ongezouten roomboter
100 g poedersuiker
50 g bloem
1 rijpe mango
2 tl limoensap
optioneel ter garnering: limoenrasp
Bereidingswijze
Laat de gelatineblaadjes een paar minuten wellen in een kom met koud water.
Giet ondertussen de slagroom, kokosmelk en 75 g kristalsuiker in een pan en verhit op rustig vuur tot het mengsel heet is, maar niet kookt.
Haal de pan vervolgens van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit boven de kom zodat het meeste water eruit is, en voeg het toe aan het mengsel in de pan.
Roer goed met een garde totdat alle gelatine is opgelost.
Giet het mengsel voorzichtig in vier glaasjes. Zet deze ten minste 4 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rooster op een bakplaat de macadamianoten 5-10 minuten, tot ze beginnen te geuren en licht te kleuren.
Let op: noten verbranden snel in de oven, dus houd ze goed in de gaten!
Meng de boter met de poedersuiker en bloem in een kom tot een beslag.
Haal de macadamianoten uit de oven en hak grof.
Voeg toe aan het beslag.
Rol balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak deze in de oven in circa 12 minuten goudbruin.
Laat de koekjes hierna iets afkoelen, en haal ze vervolgens van de bakplaat af.
Leg de macadamiakoekjes op een schoon bord met laagjes keukenpapier ertussen.
Maak de mango schoon en marineer in het limoensap.
Serveer de kokos panna cotta met de mango en macadamiakoekjes.
Meer recepten in de categorie