
Kokos-pannenkoekjes
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
125 g bloem
1 tl bakpoeder
40 g suiker
75 g geraspte kokos
3 vrije uitloopeieren
300 ml karnemelk
10 g roomboter
1 el zonnebloemolie
200 g gemengd vers rood fruit
Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder, suiker en het geraspte kokos in een kom. Kluts in een andere kom met een garde de eieren en klop de karnemelk erdoor. Roer beetje bij beetje het bloem-kokosmengsel door het eimengsel.
Is het te dik? Voeg dan een scheutje karnemelk toe. Verhit een koekenpan en voeg een klontje boter en 1 el olie toe. Schep een lepel beslag in de pan, zodat er een klein pannenkoekje ontstaat. Herhaal dit totdat je pan vol pannenkoekjes zit. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur, totdat de onderkant bruin is en de bovenkant gestold. Keer om en bak nog 2 min. op de andere kant. Bak zo nog meer pannenkoekjes, totdat je beslag op is.
Serveer de pannenkoekjes met vers rood fruit. Je kunt er ook wat stroop of honing over sprenkelen of wat geraspte kokos overheen strooien.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
13 gram