

Kokosbollen met chocolade
4 pers.
ca. 30 min
6.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Suiker
3 stuks Eieren
30 gram Bloem
2 theelepel Maizena
1 theelepel Vanille extract
200 gram Kokos
200 gram Chocoladereep puur
Bereidingswijze
1. Meng de suiker met de eieren en een snuf zout in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) tot het lichtgeel is en de suiker is opgelost. Hak intussen de chocolade in grove stukken.
2. Voeg de maïzena en bloem toe aan de eieren en roer goed door tot dat er geen klontjes meer inzitten. Voeg als laatste het vanille extract, de kokos en de chocolade toe en meng door. Laat dit afgedekt een uur in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 190 graden. Schep met een ijsschep bolletjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster voor het opdienen.
Meer recepten in de categorie