
Kokosmakronen met framboos en pistache
10 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
100 gram pistachenoten
150 gram frambozen
3 stuks eieren
250 gram geraspte kokos
250 gram suiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de pistachenootjes en hak grof. Prak met een vork de frambozen grof.
2. Splits de eieren en klop het eiwit luchtig.
3. Meng de geraspte kokos, de suiker en de gehakte nootjes door elkaar en spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
4. Roer voorzichtig de geprakte frambozen door het eiwitmengsel.
5. Maak met twee lepels of een ijslepel ongeveer 10 bolletjes van de kokosmix. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Tip: Meng het resterende eigeel met nog 3 eieren en wat melk en maak er roerei van.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1251 Kj
Calorieën
299 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
27 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie