Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokosmakronen met framboos en pistache

Kokosmakronen met framboos en pistache

Ingrediënten

  • 100 gram pistachenoten
  • 150 gram frambozen
  • 3 stuks eieren
  • 250 gram geraspte kokos
  • 250 gram suiker
Kokosmakronen met framboos en pistache product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de pistachenootjes en hak grof. Prak met een vork de frambozen grof.
  2. Splits de eieren en klop het eiwit luchtig.
  3. Meng de geraspte kokos, de suiker en de gehakte nootjes door elkaar en spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
  4. Roer voorzichtig de geprakte frambozen door het eiwitmengsel.
  5. Maak met twee lepels of een ijslepel ongeveer 10 bolletjes van de kokosmix. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
  6. Tip: Meng het resterende eigeel met nog 3 eieren en wat melk en maak er roerei van.

    Voedingswaarde

  • Kcal 299
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 27
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 5