
Komkommer-eiersalade met naanbrood
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 vrije uitloop eieren
1 komkommer
3 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
1/2 schaal platte peterselie
1 appel, in partjes
2 naanbroden naturel (zak 240 gram), in repen
4 stengels bleekselderij, in repen
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in blokjes van 1 centimeter.
Snijd de eieren in stukjes en meng met de yoghurt, mayonaise en kerriepoeder. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe de salade in een afsluitbaar bakje en bestrooi met de peterselie. Eet de salade met de partjes appel, repen naanbrood en bleekselderij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
14 gram