
Komkommer-spaghetti met zalm en auberginesaus
4 pers.
ca. 60 min
Overig
Ingrediënten
3 aubergines
8 el olijfolie
2 komkommers
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 bakje peterselie (20 g)
himalayazout
400 g verse zalmfilet
1 bakje basilicum (20 g)
staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aubergines, bestrijk ze met ca. 2 el olijfolie en leg ze met de platte kant op de bakplaat en bak ze in 20 minuten in de oven gaar
Snijd ondertussen de komkommers in dunne, lange sliertjes. Snipper de knoflook, de ui en de peterselie.
Verwarm 5 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 5 minuten.
Verwijder het vel van de aubergine en doe het vruchtvlees met de gefruite ui en knoflook in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer fijn tot het de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met himalayazout en peper.
Smeer de zalm in met 1 el olie en bak hem 2 minuten per kant.
Roer de saus en de peterselie door de komkommer. Verdeel de komkommerspaghetti en de zalm over 4 borden en strooi er wat blaadjes basilicum over. Serveer de saus erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
30 gram