
Komkommergebakjes
12 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 komkommer
150 g geroosterde hazelnoten
50 g pure chocolade
notenolie (liefst van hazelnoot)
12 walnoten
Bereidingswijze
Snijd de komkommer in 24 plakken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn en lekker gaan ruiken. Laat even afkoelen.
Maal de hazelnoten met de chocolade fijn in een keukenmachine.
Voeg geleidelijk zoveel olie toe en laat net zo lang draaien tot het de dikte van pindakaas heeft. Afhankelijk van de sterkte van de keukenmachine kan dit tot 10 minuten duren.
Smeer een beetje van de notenpasta op een plakje komkommer en leg er een ander plakje bovenop.
Smeer nog een heel klein beetje op de bovenkant en garneer met een walnoot.
Herhaal dit ook met de overige plakjes komkommer.