Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommergebakjes

Komkommergebakjes

Komkommergebakjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Traktatie
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 komkommer
  • 150 g geroosterde hazelnoten
  • 50 g pure chocolade
  • notenolie (liefst van hazelnoot)
  • 12 walnoten
Bereiden
Snijd de komkommer in 24 plakken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn en lekker gaan ruiken. Laat even afkoelen.
Maal de hazelnoten met de chocolade fijn in een keukenmachine.
Voeg geleidelijk zoveel olie toe en laat net zo lang draaien tot het de dikte van pindakaas heeft. Afhankelijk van de sterkte van de keukenmachine kan dit tot 10 minuten duren.
Smeer een beetje van de notenpasta op een plakje komkommer en leg er een ander plakje bovenop.
Smeer nog een heel klein beetje op de bovenkant en garneer met een walnoot.
Herhaal dit ook met de overige plakjes komkommer.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.