

Koolhydraatarme moussaka met gehakt
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Mediterraans
15.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Aubergine
2 tenen Knoflook
300 gram Gehakt
1 theelepel Gemalen komijn
1 theelepel Oregano
1 Mespunt Kaneel
1 Halve Bloemkool
400 gram Gepelde tomaten
500 gram Griekse yoghurt
2 theelepel Citroensap
1 eetlepel Bloemenhoning
200 gram Geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergines in dunne plakken en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven en draai ze halverwege om.
2. Snipper ondertussen de knoflook. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg het gehakt samen met de komijn, oregano, kaneel, een snuf zout en peper toe. Bak het gehakt goudbruin en gaar.
3. Rasp ondertussen de halve bloemkool op een grove rasp of hak fijn in een keukenmachine. Voeg toe aan het gehakt en bak een paar minuten mee. Voeg nu ook de gepelde tomaten toe en laat een paar minuten sudderen.
4. Haal de aubergines uit de oven en vet een grote ovenschaal in met olie of boter. Meng de yoghurt met het citroensap en de honing. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel olijfolie.
5. Beleg de bodem van de ovenschaal met een derde van de aubergine. Verdeel hier de helft van het gehaktmengsel over. Leg hierop een dunne laag yoghurt en 50 gram van de kaas. Verdeel er vervolgens nog een laag aubergine, het resterende gehaktmengsel en de laatste plakken aubergine over. Top met de resterende yoghurt en geraspte kaas.
6. Bak de moussaka nog 5-10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Serveer warm.
Meer recepten in de categorie