Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolhydraatarme moussaka met gehakt

Koolhydraatarme moussaka met gehakt

Ingrediënten

  • 2 stuks Aubergine
  • 2 tenen Knoflook
  • 300 gram Gehakt
  • 1 theelepel Gemalen komijn
  • 1 theelepel Oregano
  • 1 Mespunt Kaneel
  • 1 Halve Bloemkool
  • 400 gram Gepelde tomaten
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepel Citroensap
  • 1 eetlepel Bloemenhoning
  • 200 gram Geraspte kaas
Koolhydraatarme moussaka met gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergines in dunne plakken en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven en draai ze halverwege om.
  2. Snipper ondertussen de knoflook. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg het gehakt samen met de komijn, oregano, kaneel, een snuf zout en peper toe. Bak het gehakt goudbruin en gaar.
  3. Rasp ondertussen de halve bloemkool op een grove rasp of hak fijn in een keukenmachine. Voeg toe aan het gehakt en bak een paar minuten mee. Voeg nu ook de gepelde tomaten toe en laat een paar minuten sudderen.
  4. Haal de aubergines uit de oven en vet een grote ovenschaal in met olie of boter. Meng de yoghurt met het citroensap en de honing. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel olijfolie.
  5. Beleg de bodem van de ovenschaal met een derde van de aubergine. Verdeel hier de helft van het gehaktmengsel over. Leg hierop een dunne laag yoghurt en 50 gram van de kaas. Verdeel er vervolgens nog een laag aubergine, het resterende gehaktmengsel en de laatste plakken aubergine over. Top met de resterende yoghurt en geraspte kaas.
  6. Bak de moussaka nog 5-10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Serveer warm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 398
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 7 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 0