
Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram koolrabi's (geschild, in plakken van ca. 0.5 cm dik)
500 gram knolselderij (geschild, in plakken van ca. 0.5 cm dik)
150 gram ontbijtspek
125 gram demi crème fraîche
200 kookroom
2 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels kerriepoeder
100 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de koolrabi- en knolselderijplakken in water met zout in 7-9 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog.
2. Rooster intussen het ontbijtspek in een droge hete koekenpan knapperig.
3. Roer de crème fraîche, de room, de knoflook, het kerriepoeder en zout en peper door elkaar.
4. Leg de koolrabiplakken in een laag op de bodem van de schaal. Giet de helft van de room erover, strooi de helft van de geraspte kaas erop en leg de spekplakjes erop.
5. Verdeel de knolselderijplakken over het spek, giet de rest van de room erover en strooi de rest van de kaas erop.
6. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie