
Koolrolletjes gevuld met kikkererwten tabouleh
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk Chinese kool
450 gram kikkererwten
250 gram yoghurt
1 stuk komkommer
500 gram snoeptomaatjes
1 stuk limoen
4 stengels lente-uitjes
20 gram platte peterselie
1 stuk citroen
70 gram amandelen
Bereidingswijze
1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af. Was de bladeren van de Chinese kool. Snijd de lente-ui in flinterdunne ringen en de komkommer en de tomaat in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn en de amandelen grof. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit de limoen en de citroen.
2. Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 minuut. Leg vervolgens op een stuk keukenpapier en dep droog.
3. Meng de kikkererwten met het citroensap, de peterselie, de komkommer en de tomaat tot een frisse salade. Breng op smaak met peper.
4. Meng de yoghurt met de limoenrasp en het limoensap tot een frisse saus.
5. Schep een flinke lepel kikkererwten tabouleh op een koolblad en rol op. Herhaal deze stap met de overige koolbladeren.
6. Serveer de koolrolletjes met de limoen-yoghurt saus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1524 Kj
Calorieën
362 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie