Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolrolletjes gevuld met kikkererwten tabouleh

Koolrolletjes gevuld met kikkererwten tabouleh

Ingrediënten

  • 1 stuk Chinese kool
  • 450 gram kikkererwten
  • 250 gram yoghurt
  • 1 stuk komkommer
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 1 stuk limoen
  • 4 stengels lente-uitjes
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 stuk citroen
  • 70 gram amandelen
Koolrolletjes gevuld met kikkererwten tabouleh product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af. Was de bladeren van de Chinese kool. Snijd de lente-ui in flinterdunne ringen en de komkommer en de tomaat in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn en de amandelen grof. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit de limoen en de citroen.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 minuut. Leg vervolgens op een stuk keukenpapier en dep droog.
  3. Meng de kikkererwten met het citroensap, de peterselie, de komkommer en de tomaat tot een frisse salade. Breng op smaak met peper.
  4. Meng de yoghurt met de limoenrasp en het limoensap tot een frisse saus.
  5. Schep een flinke lepel kikkererwten tabouleh op een koolblad en rol op. Herhaal deze stap met de overige koolbladeren.
  6. Serveer de koolrolletjes met de limoen-yoghurt saus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 362
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 16