
Koolvis stoofpotje met geroosterd brood
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram koolvisfilet
300 gram kidneybonen
1 eetlepel tomatenpuree
100 ml witte wijn
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde tijm
2 stuks rode uien
1 blikje tomatenblokjes in blik
1 bakje platte peterselie
4 stuks rode paprika's
4 sneetjes meergranenbrood
Bereidingswijze
1. Giet de kidneybonen af. Was en halveer de paprika en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in blokjes, pel snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
2. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak de paprika, de ui, de knoflook en de tijm aan.
3. Doe de tomatenpuree en de wijn erbij en bak mee. Voeg zodra de groenten zacht zijn de tomatenblokjes toe.
4. Snijd de vis in blokjes, doe in de pan en stoof in de saus in 6 minuten gaar.
5. Voeg de kidneybonen toe aan de saus en kook 4 minuten mee.
6. Toast of grill de sneetjes brood.
7. Serveer de stoof in diepe borden, garneer met de peterselie en serveer met gegrild brood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1579 Kj
Calorieën
376 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
36 gram