Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolvis stoofpotje met geroosterd brood

Koolvis stoofpotje met geroosterd brood

Ingrediënten

  • 500 gram koolvisfilet
  • 300 gram kidneybonen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 stuks rode uien
  • 1 blikje tomatenblokjes in blik
  • 1 bakje platte peterselie
  • 4 stuks rode paprika's
  • 4 sneetjes meergranenbrood
Koolvis stoofpotje met geroosterd brood product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Giet de kidneybonen af. Was en halveer de paprika en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in blokjes, pel snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
  2. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak de paprika, de ui, de knoflook en de tijm aan.
  3. Doe de tomatenpuree en de wijn erbij en bak mee. Voeg zodra de groenten zacht zijn de tomatenblokjes toe.
  4. Snijd de vis in blokjes, doe in de pan en stoof in de saus in 6 minuten gaar.
  5. Voeg de kidneybonen toe aan de saus en kook 4 minuten mee.
  6. Toast of grill de sneetjes brood.
  7. Serveer de stoof in diepe borden, garneer met de peterselie en serveer met gegrild brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 376
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 8