
Koreaanse bibimbap
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
23.43 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Zilvervliesrijst
2 stuks Paprika
600 gram Gemengd gehakt
75 ml Woksaus gember knoflook
600 gram Spinazie
4 stuks Eieren
100 gram Taugé
1 Plant Koriander
4 eetlepel Gebakken uitjes
4 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Snijd de paprika in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de paprika gedurende 10 minuten.
2. Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin het gehakt gaar. Breng op smaak met de woksaus. Leg het gehakt in een schaaltje en zet apart. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie en roerbak hierin de spinazie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
3. Doe de paprika in een schaaltje en zet apart. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak hierin de eieren naar wens.
4. Verdeel de rijst over vier kommen en verdeel er de paprika, gehakt, spinazie en taugé over. Top met de eieren, korianderblaadjes, gefrituurde uitjes en sesamzaad.
Meer recepten in de categorie