

Koreaanse tofu met rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
6.84 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Pandan rijst
3 stuks Paprikamix
2 stuks Rode uien
2 tenen Knoflook
2 stuks Bosui
2 stuks Vivera tofu stukjes
2 eetlepel Zonnebloemolie
4 eetlepel Sojasaus
2 eetlepel Gochujang
1 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de bosui in ringen en snijd de tofu in blokjes.
3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tofu rondom aan tot dit goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en zet opzij.
4. Voeg de paprika, rode ui en de witte delen van de bosui toe aan de pan toe en bak tot dit zacht begint te worden. Meng intussen de gochujang met de sojasaus, 3 el water en de knoflook. Meng de resterende theelepel maïzena met een theelepel water en voeg dit aan de saus toe.
5. Giet de saus bij de groenten en verhit mee tot de saus begint in te dikken. Voeg dan op het laatst de tofu toe aan de saus en roer kort door.
6. Dien de rijst op met de tofu en de saus, garneer als laatste nog met sesamzaad en de groene delen van de bosui.
Meer recepten in de categorie