
Korenlanders Rustiek met eiermimosa
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 bosuitjes, fijngesneden
½ citroen, uitgeperst
4 el extra vierge olijfolie
4 hardgekookte eieren, grof gehakt
4 el peterselie, fijngehakt (bakje 40 g)
6 el mayonaise
4 dikke sneeën Korenlanders Rustiek Spelt, handgesneden
12 radijsjes en een paar jonge blaadjes radijsloof
Bereidingswijze
Roer in een kom de bosui met een beetje citroensap en olie door elkaar. Voeg de eieren toe en 2 eetlepels peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Roer 2 eetlepels peterselie door de mayonaise. Breng op smaak met een beetje citroensap en versgemalen peper.
Verdeel de mayonaise over de sneetjes brood. Snijd de radijs in dunne plakjes en verdeel over de sneetjes brood. Schep de eiermimosa erop. Was de blaadjes loof en garneer de boterhammen ermee.
Variatietip!
Extra groenten? Beleg de boterhammen met plakjes komkommer en een toef jonge bladsla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
11 gram