Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Korenlanders Rustiek met eiermimosa

Korenlanders Rustiek met eiermimosa

Korenlanders Rustiek met eiermimosa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 4 hardgekookte eieren, grof gehakt
  • 4 el peterselie, fijngehakt (bakje 40 g)
  • 6 el mayonaise
  • 4 dikke sneeën Korenlanders Rustiek Spelt, handgesneden
  • 12 radijsjes en een paar jonge blaadjes radijsloof
Bereiden
Roer in een kom de bosui met een beetje citroensap en olie door elkaar. Voeg de eieren toe en 2 eetlepels peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Roer 2 eetlepels peterselie door de mayonaise. Breng op smaak met een beetje citroensap en versgemalen peper.
Verdeel de mayonaise over de sneetjes brood. Snijd de radijs in dunne plakjes en verdeel over de sneetjes brood. Schep de eiermimosa erop. Was de blaadjes loof en garneer de boterhammen ermee.
Variatie
Extra groenten? Beleg de boterhammen met plakjes komkommer en een toef jonge bladsla.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
25 g
vet
41 g
Kcal
515