Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Korenlanders Rustiek met eiermimosa

Korenlanders Rustiek met eiermimosa

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 4 hardgekookte eieren, grof gehakt
  • 4 el peterselie, fijngehakt (bakje 40 g)
  • 6 el mayonaise
  • 4 dikke sneeën Korenlanders Rustiek Spelt, handgesneden
  • 12 radijsjes en een paar jonge blaadjes radijsloof
Korenlanders Rustiek met eiermimosa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer in een kom de bosui met een beetje citroensap en olie door elkaar. Voeg de eieren toe en 2 eetlepels peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Roer 2 eetlepels peterselie door de mayonaise. Breng op smaak met een beetje citroensap en versgemalen peper.
  3. Verdeel de mayonaise over de sneetjes brood. Snijd de radijs in dunne plakjes en verdeel over de sneetjes brood. Schep de eiermimosa erop. Was de blaadjes loof en garneer de boterhammen ermee.

Variatie

Extra groenten? Beleg de boterhammen met plakjes komkommer en een toef jonge bladsla.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 41 g