
Korenlanders stokbrood pulled chicken van de BBQ
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 PLUS Korenlander stokbrood
400 gram kipdijfilet naturel (Boerentrots van PLUS)
1 kleine ui, in dunne ringen
5 el BBQ saus
4 tomaten, fijngesneden
1 jalapeno pitjes verwijderd en fijngesneden
1 kleine rode ui, gesnipperd
6 takjes platte peterselie (+evt. extra)
1 bol mozzarella, in plakjes
1 zakje geraspte cheddar (150 g)
Bereidingswijze
Bestrijk de kipdijfilet met olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze op de BBQ op indirect vuur gaar. Laat kort afkoelen en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar (pulled chicken)
Meng de pulled chicken met 2 el BBQ saus. Mix de tomaten, jalapeno, rode ui en peterselie tot een salsa. Maak evt. wat pittiger met siracha.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en besmeer met de rest van de BBQ saus. Verdeel er wat salsa en de kip over. Verdeel de mozzarella over de kip en bestrooi met de cheddar. Gril de broodhelften op de BBQ op indirect vuur tot de kaas gesmolten is. Garneer met extra salsa en evt. peterselie en serveer.
Meer recepten in de categorie