Koude pastasalade met pesto, gegrilde perzik, cocktailtomaten en feta
Hoofdgerecht
3 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
200g La Molisana Fusilli pasta
2–3 el La Molisana Pesto al Basilico
2 rijpe perziken, in partjes gesneden
150g cocktailtomaten, gehalveerd
100g feta, verkruimeld of in blokjes
2 el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak
(Optioneel) verse basilicumblaadjes of rucola als topping
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken
Gril de perzikpartjes in een hete grillpan met een klein beetje olijfolie tot ze licht gekarameliseerd zijn (ca. 1–2 min per kant)
Meng de afgekoelde pasta met de La Molisana pesto in een grote kom
Voeg de cocktailtomaatjes, gegrilde perzik en feta toe, meng voorzichtig door
Breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
Garneer met verse basilicum of een handje rucola voor extra kleur en smaak.
Variatietip!
Deze salade is ook heerlijk als lichte lunch, bijgerecht bij de barbecue of als maaltijd op warme dagen.\n
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
14 gram