
Krielaardappels ‘en papillotte’
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
1 zak voorgekookte krieltjes (450 g, PLUS)
1/2 potje bruschetta olijven & grappa (190 g, PLUS moment)
100 ml witte wijn
4 el aioli (150 g, PLUS)
2 el peterselie, fijngesneden
Extra: aluminiumfolie
Bereidingswijze
Scheur 8 stukjes aluminiumfolie van 30 centimeter af. Leg 4 stukjes aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de aardappeltjes op het midden, verdeel er de bruschettaspread over en schep om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Dek af met de andere stukjes folie. Rol de pakketjes aan 3 kanten strak op tot een zakje. Schenk de wijn erop en vouw ook de laatste zijde goed dicht.
Leg de pakketjes op de barbecue en sluit de deksel. Gaar de aardappeltjes circa 15 minuten op de gril.
Leg de aardappelpakketjes op 4 borden. Maak in het midden open, schep de aioli erop en bestrooi met de peterselie.
Variatietip!
Rooster stukjes stokbrood op de barbecue, schep de resterende bruschettaspread erop en serveer bij een groene salade met geitenkaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
3 gram