Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krielaardappels ‘en papillotte’

Krielaardappels ‘en papillotte’

Ingrediënten

  • 1 zak voorgekookte krieltjes (450 g, PLUS)
  • 1/2 potje bruschetta olijven & grappa (190 g, PLUS moment)
  • 100 ml witte wijn
  • 4 el aioli (150 g, PLUS)
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • Extra: aluminiumfolie
Krielaardappels ‘en papillotte’ product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Scheur 8 stukjes aluminiumfolie van 30 centimeter af. Leg 4 stukjes aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de aardappeltjes op het midden, verdeel er de bruschettaspread over en schep om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Dek af met de andere stukjes folie. Rol de pakketjes aan 3 kanten strak op tot een zakje. Schenk de wijn erop en vouw ook de laatste zijde goed dicht.
  3. Leg de pakketjes op de barbecue en sluit de deksel. Gaar de aardappeltjes circa 15 minuten op de gril.
  4. Leg de aardappelpakketjes op 4 borden. Maak in het midden open, schep de aioli erop en bestrooi met de peterselie.

Variatie

Rooster stukjes stokbrood op de barbecue, schep de resterende bruschettaspread erop en serveer bij een groene salade met geitenkaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 275
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Vet 13 g