
Krieltjes met peterselieboter
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram PLUS Krieltjes vastkokend
3 eetlepels PLUS Olijfolie
1 teentje knoflook
50 gram PLUS Roomboter ongezouten
3 takjes Biologisch PLUS Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Hak de knoflook en peterselie fijn. Laat de krieltjes iets afkoelen, druk ze plat met een steelpan en bak ze in de olie in 5 min. goudbruin.
2. Smelt intussen de boter zonder te kleuren. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de peterselie toe en neem van het vuur.
3. Giet de krieltjes af en schep de peterselieboter erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in een schaal.
Tip
Spoel de schaal met warm water en droog goed af. Zo blijven de krieltjes langer warm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
1.30 gram
Meer recepten in de categorie