
Krieltjes salade met haring
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
2 stuks courgettes
1 bosje radijsje
6 stuks haringen
1 kg krieltjes
100 ml witte wijnazijn
450 gram tuinerwten (diepvries)
6 eetlepels Tzatziki
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de courgette in blokjes, de radijs in dunne plakjes en de haring in reepjes.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten en giet af.
3. Meng de radijs met de rode ui, voeg de witte wijnazijn toe en 50 ml water. Laat 20 minuten intrekken.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in 8 minuten gaar en goudbruin. Voeg de laatste 4 minuten de courgetteblokjes en de tuinerwtjes toe. Breng op smaak met zwarte peper en laat afkoelen.
4. Meng de krieltjes met de tzatzikisaus. Meng vervolgens met de reepjes haring, de gezuurde rode ui en de radijs tot een salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1762 Kj
Calorieën
417 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
17 gram