Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krieltjessalade en Hollandse garnalen

Krieltjessalade en Hollandse garnalen

Krieltjessalade en Hollandse garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
  • 200 g groene aspergetips, in stukken
  • 75 g mayonaise
  • 75 g yoghurt Griekse stijl 0% vet
  • ½ el mosterd
  • 4 zoetzure augurken, fijngesneden
  • 3 el peterselie (plantje, biologisch), fijngesneden
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 3 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 200 g Hollandse gepelde garnalen (MSC)
Bereidingsvideo
Bereiden
Kook de krieltjes met eventueel zout in een grote pan water tot ze gaar zijn (10-15 min.). Voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd de stukken aspergetips toe. Giet alles af en laat 15 min. uitdampen.
Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt, mosterd, augurken, peterselie en bosui door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de eieren 6 min. en spoel ze koud af onder de kraan. Halveer de eieren.
Meng de dressing door de krieltjes en asperges en verdeel over 4 borden. Leg er een gehalveerd eitje, de garnalen en eventueel wat extra peterselie bij.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
28 g
vet
18 g
Kcal
365