
Krieltjessalade en Hollandse garnalen
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
500 g krielaardappeltjes, gewassen en gehalveerd
200 g groene aspergetips, in stukken
75 g mayonaise
75 g yoghurt Griekse stijl 0% vet
½ el mosterd
4 zoetzure augurken, fijngesneden
3 el peterselie (plantje, biologisch), fijngesneden
1 bosuitje, in ringetjes
3 eieren (Beter Leven 2 sterren)
200 g Hollandse gepelde garnalen (MSC)
Bereidingswijze
Kook de krieltjes met eventueel zout in een grote pan water tot ze gaar zijn (10-15 min.). Voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd de stukken aspergetips toe. Giet alles af en laat 15 min. uitdampen.
Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt, mosterd, augurken, peterselie en bosui door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de eieren 6 min. en spoel ze koud af onder de kraan. Halveer de eieren.
Meng de dressing door de krieltjes en asperges en verdeel over 4 borden. Leg er een gehalveerd eitje, de garnalen en eventueel wat extra peterselie bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
20 gram