Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krieltjessalade

Krieltjessalade

Ingrediënten

  • 1,2 kg krieltjes
  • 300 g groene asperges
  • 200 g doperwten
  • 1 bos radijs
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 3 el appel-ciderazijn
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 8 takjes basilicum
  • handje dille, grof gehakt
  • 1 citroen
Krieltjessalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de krieltjes (met schil en al) schoon en kook ze in een bodempje water met zout 12-15 min. gaar. Spoel ze daarna af onder koud water en doe ze terug in de pan. Snijd de onderkanten van de groene asperges af en blancheer ze 2-3 min. in water met zout, de laatste minuut gaan de doperwten erbij. Doe de groenten daarna meteen in het ijswater. Zo stopt de garing en blijven de groenten mooi groen.
  2. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schenk wat olijfolie extra vergine en appelciderazijn bij de krieltjes in de pan. Daarna gaan de asperges, doperwten en radijs erbij. Maak op smaak met wat zeezout en zwarte peper. Hussel het door elkaar en laat 2 min. staan.
  3. Schep alles over op een grote schaal en strooi er royaal de basilicum en dille over. Serveer direct met wat citroen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 505
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 66 g
  • Vet 20 g