
Krieltjessalade
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1,2 kg krieltjes
300 g groene asperges
200 g doperwten
1 bos radijs
6 el olijfolie extra vergine
3 el appel-ciderazijn
zeezout
zwarte peper
8 takjes basilicum
handje dille, grof gehakt
1 citroen
Bereidingswijze
Boen de krieltjes (met schil en al) schoon en kook ze in een bodempje water met zout 12-15 min. gaar. Spoel ze daarna af onder koud water en doe ze terug in de pan. Snijd de onderkanten van de groene asperges af en blancheer ze 2-3 min. in water met zout, de laatste minuut gaan de doperwten erbij. Doe de groenten daarna meteen in het ijswater. Zo stopt de garing en blijven de groenten mooi groen.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schenk wat olijfolie extra vergine en appelciderazijn bij de krieltjes in de pan. Daarna gaan de asperges, doperwten en radijs erbij. Maak op smaak met wat zeezout en zwarte peper. Hussel het door elkaar en laat 2 min. staan.
Schep alles over op een grote schaal en strooi er royaal de basilicum en dille over. Serveer direct met wat citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
9 gram