
Krokant rijstvel met zalm
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 Min
Aziatisch
Ingrediënten
1 Koh Thai Rijstvellen in 4-en geknipt
100 gram Zalm
4 Radijs
1 handje Hazelnoten
1 Citroen
100 gram Crème fraîche
1 scheutje Koh Thai Vissaus
optioneel beetje sriracha saus
Bereidingswijze
1. Knip de rijstvellen in kwarten en leg tussen de 30-60 sec in de magnetron. Haal ze uit de magnetron wanneer het hele vel gepoft is en geen enkel stukje meer glazig oogt. Optioneel: gebruik een pan met een laagje olie. Wanneer de olie heet is, laat je een stuk rijstvel er inzakken. Na 5 sec is het rijstpapier klaar voor gebruik.
2. Snijd de zalm in kleine kubussen of dungesneden sashimi, besprenkel met een beetje vissaus. Snijd de radijsjes in kwartjes. Hak de hazelnoten grof en rooster tot je de aroma’s ruikt. Meng de crème fraîche met het sap van een halve citroen en de citroenzest. Doe het mengsel in een spuitzak.
3. Tijd om te assembleren! Beleg het rijstvel met de dungesneden zalm, radijs, noten en toefjes citroen-crème fraîche.
Dit aperitiefje zal iedereen versteld laten staan, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo veel werk is. Gebruik een magnetron of een pan met een scheut olie om de rijstvellen crispy te maken (denk aan de textuur van krupuk). Gebruik de crispy rice paper als interessante manier om je gerecht te serveren!