
Krokante angusburger met frites
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
4 PLUS Angus burgers
2 uien
100 g voorgebakken spekplakjes
4 ronde meergranen broodjes
4 tl mayonaise
1 zakje rucola sla 75 gram
2 tomaten
4 tl de Marne Groninger mosterd 235ml
1 fles Heinz tomatenketchup Original 400ml
1 zak PLUS verse frites 700gr
2 el olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze
Snij de tomaten in plakken en de uien in ringen. Kruid de angusburgers met peper en zout en wrijf ze in met olijfolie. Bak ze in een grillpan krokant.
Bak ondertussen de uien goudbruin met wat olijfolie. Bak de voorgebakken spekplakjes in dezelfde pan even mee. Haal de uien en het spek uit de pan en gebruik dezelfde pan om de broodjes licht krokant te bakken.
Bestrijk vervolgens de onderkant van de broodjes met mayonaise, beleg ze met de sla, de tomaat en wat mosterd. Leg hier bovenop de angusburger en beleg ze met het spek en de gebakken uien. Als laatste de bovenkanten insmeren met tomatenketchup en deze er op plaatsen.
Serveer met vers gebakken frieten.
Variatietip!
Serveer met vers gebakken frieten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
761 kcal
Vetten
38 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
30 gram