
Krokante drumsticks uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
8 drumsticks
300 milliliter kippenbouillon
100 gram bloem
1 eetlepel paprikapoeder
75 gram pinda's (grof gehakt)
75 gram broodkruim (fijngemalen)
2 eieren (losgeklopt)
750 gram aardappels (geschild, in dunne plakken)
3 eetlepels arachideolie
1 krop botersla (gedroogd, gewassen)
2 tomaten (gewassen, in partjes)
1 komkommer (gewassen, in plakjes)
50 milliliter slasaus
Bereidingswijze
1. Gaar de drumsticks circa 20 minuten voor in de kippenbouillon. Laat afkoelen en dep ze goed droog.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met paprikapoeder, 1 theelepel zout en versgemalen peper. Meng de pinda's met het broodkruim.
3. Wentel de drumsticks door het bloemmengsel. Haal de kip daarna door het ei en tot slot door het pinda-broodkruimmengsel.
4. Leg de drumsticks naast elkaar op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten bruin en krokant. Keer ze af en toe even om.
5. Bak intussen de aardappels in de hete olie en maak de sla met tomaten, komkommer en slasaus.
6. Serveer de krokante drumsticks met de aardappels en sla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
740 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
42 gram
Meer recepten in de categorie