
Krokante groentebolletjes met satésaus
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
0 frituurolie
200 gram witte kool (in smalle reepjes)
1 stengel bleekselderij (in boogjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 lente-/bosuitjes (in smalle ringen)
50 gram taugé
1 winterwortel (grof geraspt)
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
150 milliliter groentebouillon
400 milliliter satésaus kant-en-klaar
0 seroendeng (om te bestrooien)
Bereidingswijze
1. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
2. Meng de kool met de bleekselderij, knoflook, bosui, taugé en wortel. Breng op smaak met zout en peper.
3. Meng de bloem met het bakpoeder en strooi over de groenten. Giet er wat bouillon bij en kneed door elkaar. Voeg extra bouillon toe als het geheel te droog is.
4. Vorm met 2 natte lepels of een ijsknijper bollen van het groentemengsel en frituur deze in de olie goudbruin en krokant. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
5. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de groentebolletjes met de saus.
6. Bestrooi de satésaus eventueel met seroendeng.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
76 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie