
Krokante ijsbol met mangoroom
Nagerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mexicaans
Ingrediënten
0.5 liter roomijs
50 gram paneermeel
50 gram hazelnoten (gemalen)
50 gram kokosrasp
2 eieren
4 eetlepels bloem
0 frituurolie
2 mango's (geschild, in stukjes, rijpe)
200 milliliter kokosmelk
0.5 theelepels kardemompoeder
Bereidingswijze
1. Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries.
2. Strooi een mengsel van het paneermeel, de hazelnoten en de kokos in een diep bord.
3. Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel.
4. Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord.
5. Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries.
6. Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn.
7. Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren.
8. Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C.
9. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
10. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie