
Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
0.5 bloemkolen (in kleine roosjes)
250 gram broccoli (in kleine roosjes)
500 gram kalkoenfilet (in blokjes)
3 eetlepels olijfolie
1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
50 gram bloem
250 milliliter kippenbouillon
300 milliliter melk
1 eetlepel kerriepoeder
1 pak filodeeg (ontdooid)
100 gram boter (gesmolten)
Bereidingswijze
1. Vet de taartvorm in.
2. Was de bloemkool en broccoli en gaar de roosjes met aanhangend vocht afgedekt 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron.
3. Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper. Verhit de olie en bak de kalkoen hierin rondom lichtbruin.
4. Roer de bloemkool, broccoli, bosui en bloem erdoor en bak 2-3 minuten.
5. Voeg de bouillon en melk in gedeelten toe zodat een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met kerrie, zout en peper.
6. Verwarm de oven voor op 200ºC.
7. Bestrijk 5 vellen filodeeg met de helft van de gesmolten boter en leg ze kruislings gestapeld in de vorm. Laat het deeg iets overhangen.
8. Schep de vulling erop en sla het deeg terug over de vulling.
9. Bestrijk de rest van de deegvellen met de overige boter en leg het deeg iets verkreukeld op de vulling.
10. Bak de pie in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
43 gram
Eiwitten
43 gram
Meer recepten in de categorie