
Krokante kipbites
Hapje
5 pers.
ca. 46 min
Ingrediënten
500 gr Kipstukjes gekruid
100 gr Bloem
100 ml Melk of karnemelk
1 Ei
1 tl Ketjap manis
1 tl Gemberpoeder
1 tl Kerriepoeder
1 tl Paprikapoeder
Bosui
Sesamzaadjes
Hoisin
Bereidingswijze
1. Marineren: meng de kip met ketjap manis en laat dit minimaal 30 minuten in de marinade staan.
2. Paneren: Meng in een kom de bloem, gemberpoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Gebruik een andere kom: om het ei lost te kloppen met de karnemelk/melk. Haal de kippenblokjes eerst door het bloemmengsel, dan door het eimengsel en vervolgens nog een keer door het bloemmengsel voor een mooie paneerlaag.
3. Frituren: Verhit de olie tot 170-180°C. Frituur de gepaneerde kipblokjes in 4-6 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier.
4. Serveren/afgarneren: Garneer de krokant gefrituurde kipstukje af met hoisin (of chilisaus sriracha, satésaus enz. ), bosui en sesamzaadjes.