Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante kipburger met koolsla en aardappeltjes

Krokante kipburger met koolsla en aardappeltjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kipdijfilet
  • 4 stuks witte bollen
  • 500 gram rauwkost
  • 0 stuk rode kool
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel kruidenmix
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 50 gram bloem
  • 1 kg aardappelen
Krokante kipburger met koolsla en aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de aardappelen doormidden. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en de witte bollen open.
  2. Meng de knoflookpoeder met de kipkruiden, de paprikapoeder en de bloem. Dep de kipdijfiletlapjes droog, wentel door het bloemmengsel en zet apart tot gebruik.
  3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen in 18 minuten gaar en giet af. Verhit vervolgens een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 minuten krokant.
  4. Meng de helft van de rode kool met de rauwkostsalade. Meng de andere helft met de spinazie en een scheut olijfolie tot een salade. Breng op smaak met peper.
  5. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de kipdijfiletlapjes in 10 minuten rondom goudbruin en krokant.
  6. Leg op elk bolletje een krokante kippendij en schep er 1 eetlepel koolsalade bovenop. Serveer de burger met de spinazie-salade en de aardappeltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 580
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 14