
Krokante kipburger met koolsla en aardappeltjes
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
4 stuks kipdijfilet
4 stuks witte bollen
500 gram rauwkost
0 stuk rode kool
300 gram verse spinazie
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel kruidenmix
2 theelepels paprikapoeder
50 gram bloem
1 kg aardappelen
Bereidingswijze
1. Was en snijd de aardappelen doormidden. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en de witte bollen open.
2. Meng de knoflookpoeder met de kipkruiden, de paprikapoeder en de bloem. Dep de kipdijfiletlapjes droog, wentel door het bloemmengsel en zet apart tot gebruik.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen in 18 minuten gaar en giet af. Verhit vervolgens een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 minuten krokant.
4. Meng de helft van de rode kool met de rauwkostsalade. Meng de andere helft met de spinazie en een scheut olijfolie tot een salade. Breng op smaak met peper.
5. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de kipdijfiletlapjes in 10 minuten rondom goudbruin en krokant.
6. Leg op elk bolletje een krokante kippendij en schep er 1 eetlepel koolsalade bovenop. Serveer de burger met de spinazie-salade en de aardappeltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2449 Kj
Calorieën
580 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
31 gram