
Krokante Koreaanse kip met noedels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks kipdrumsticks
400 gram nasi/bamigroente
2 dl granaatappelsap
400 gram wortels
1 eetlepel sesamolie
8 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels gembersiroop
2 theelepels baksoda
3 stuks eieren
400 gram noedels
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Maak de wortelen schoon, snijd doormidden en vervolgens in repen. Rasp de knoflook.
2. Scheid het eiwit van het eigeel. Roer de eiwitten los en mix het bakpoeder erdoor. Haal de kipdrumsticks door dit mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten in de oven. Keer de drumsticks na 15 minuten om.
3. Meng 3 eetlepels granaatappelsap, 4 eetlepels sojasaus, de sesamolie, de gembersiroop, de sambal en de geraspte knoflook tot een dipsaus.
4. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grote (wok)pan en roerbak de bami groenten 5 minuten. Voeg de overige granaatappelsap en sojasaus toe. Meng met de noedels en verwarm nog 2 minuten.
5. Verdeel de de noedels over de borden en leg de drumsticks er bovenop. Serveer met de wortelsticks en de dipsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2602 Kj
Calorieën
620 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
100 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram