Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante Koreaanse kip met noedels

Krokante Koreaanse kip met noedels

Ingrediënten

  • 4 stuks kipdrumsticks
  • 400 gram nasi/bamigroente
  • 2 dl granaatappelsap
  • 400 gram wortels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 theelepels baksoda
  • 3 stuks eieren
  • 400 gram noedels
  • 1 teentje knoflook
Krokante Koreaanse kip met noedels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Maak de wortelen schoon, snijd doormidden en vervolgens in repen. Rasp de knoflook.
  2. Scheid het eiwit van het eigeel. Roer de eiwitten los en mix het bakpoeder erdoor. Haal de kipdrumsticks door dit mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten in de oven. Keer de drumsticks na 15 minuten om.
  3. Meng 3 eetlepels granaatappelsap, 4 eetlepels sojasaus, de sesamolie, de gembersiroop, de sambal en de geraspte knoflook tot een dipsaus.
  4. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grote (wok)pan en roerbak de bami groenten 5 minuten. Voeg de overige granaatappelsap en sojasaus toe. Meng met de noedels en verwarm nog 2 minuten.
  5. Verdeel de de noedels over de borden en leg de drumsticks er bovenop. Serveer met de wortelsticks en de dipsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 620
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 100 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7