

Krokante zalm uit de oven met geroosterde aardappels
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
8.47 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Zalmfilet
50 gram Panko
2 tenen Knoflook
10 gram Peterselie
800 gram Krieltjes
2 eetlepel Roomboter
3 eetlepel Olijfolie mild
1 eetlepel Citroensap
1 theelepel Honing
150 gram Veldsla
3 eetlepel Mayonaise
1 eetlepel Creme fraiche
1 theelepel Mierikswortel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
2. Schil de aardappels en snijd door midden. Kook in water tot je makkelijk met een vork door de aardappel heen kunt prikken. Giet af en laat droog stomen.
3. Verdeel de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter in een steelpan en voeg hier 1 el olijfolie aan toe. Plet de aardappels met een glas zodat de aardappel een beetje uit elkaar valt, maar niet zodat de aardappel helemaal platgedrukt is. Smeer de aardappels in met het botermengsel, breng op smaak met zout en bak 30 tot 40 minuten af in de oven tot ze krokant zijn.
4. Snijd intussen de knoflook en peterselie fijn en meng dit met de panko. Breng de zalm op smaak met peper en zout en verdeel de panko hier overheen. Bak dit de laatste 12 minuten mee in de oven, bij de aardappels.
5. Meng dan in een slakom de overige 2 el olijfolie met de citroensap en de honing. Voeg hier de veldsla aan toe en meng door.
6. Meng de mayonaise met de crème fraîche en de mierikswortel.
7. Dien de krokante zalm op samen met de geroosterde aardappels, de sla en de saus.
Meer recepten in de categorie