Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes

Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 750 gram aardappelen
  • 600 gram zalmfilets
  • 1 handje pinda's
  • 1 stuk citroen
  • 3 theelepels dille
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuk komkommer
  • 300 gram spitskool
Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine of staafmixer
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de venkel in flinterdunne plakken, de spitskool in dunne reepjes en de komkommer in halve plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  4. 3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 10 minuten, giet af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng een scheut olijfolie met de knoflook en bestrijk de aardappelen hiermee. Bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
  5. 4. Maal de pinda's met de kaas, de citroenrasp, de helft van de dille en een scheut olijfolie fijn in een keukenmachine. Bedek hier vervolgens de zalmfilets mee en druk goed aan. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 6 minuten rondom knapperig en goudbruin.
  6. 5. Meng de venkel met het citroensap, de komkommer, de spitskool en de resterende dille tot een frisse salade. Breng op smaak met wat peper.
  7. 6. Verdeel de knapperige zalmfilets over de borden en serveer met de aardappeltjes en de frisse venkelsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 621
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 47 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10