
Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
750 gram aardappelen
600 gram zalmfilets
1 handje pinda's
1 stuk citroen
3 theelepels dille
6 eetlepels geraspte kaas
2 teentjes knoflook
2 stuks venkel
1 stuk komkommer
300 gram spitskool
Bereidingswijze
+ keukenmachine of staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de venkel in flinterdunne plakken, de spitskool in dunne reepjes en de komkommer in halve plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 10 minuten, giet af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng een scheut olijfolie met de knoflook en bestrijk de aardappelen hiermee. Bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
4. Maal de pinda's met de kaas, de citroenrasp, de helft van de dille en een scheut olijfolie fijn in een keukenmachine. Bedek hier vervolgens de zalmfilets mee en druk goed aan. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 6 minuten rondom knapperig en goudbruin.
5. Meng de venkel met het citroensap, de komkommer, de spitskool en de resterende dille tot een frisse salade. Breng op smaak met wat peper.
6. Verdeel de knapperige zalmfilets over de borden en serveer met de aardappeltjes en de frisse venkelsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2618 Kj
Calorieën
621 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
44 gram