
Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
750 gram aardappelen
600 gram zalmfilet op huid
1 handje gezouten pinda’s
1 komkommer
1 citroen
3 theelepels dille
6 eetlepels geraspte kaas
2 teentjes knoflook
2 venkel
300 gram spitskool
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de venkel in flinterdunne plakken, de spitskool in dunne reepjes en de komkommer in halve plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 10 minuten, giet af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng een scheut olijfolie met de knoflook en bestrijk de aardappelen hiermee. Bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
Maal de pinda's met de kaas, de citroenrasp, de helft van de dille en een scheut olijfolie fijn in een keukenmachine. Bedek hier vervolgens de zalmfilets mee en druk goed aan. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 6 minuten rondom knapperig en goudbruin.
Meng de venkel met het citroensap, de komkommer, de spitskool en de resterende dille tot een frisse salade. Breng op smaak met wat peper.
Verdeel de knapperige zalmfilets over de borden en serveer met de aardappeltjes en de frisse venkelsalade.
Variatietip!
Lekker met een schepje lobbig geklopte slagroom.