Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes

Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes

Krokante zalmfilet met knoflook-aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram aardappelen
  • 600 gram zalmfilet op huid
  • 1 handje gezouten pinda’s
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • 3 theelepels dille
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 venkel
  • 300 gram spitskool
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de venkel in flinterdunne plakken, de spitskool in dunne reepjes en de komkommer in halve plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 10 minuten, giet af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng een scheut olijfolie met de knoflook en bestrijk de aardappelen hiermee. Bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
Maal de pinda's met de kaas, de citroenrasp, de helft van de dille en een scheut olijfolie fijn in een keukenmachine. Bedek hier vervolgens de zalmfilets mee en druk goed aan. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 6 minuten rondom knapperig en goudbruin.
Meng de venkel met het citroensap, de komkommer, de spitskool en de resterende dille tot een frisse salade. Breng op smaak met wat peper.
Verdeel de knapperige zalmfilets over de borden en serveer met de aardappeltjes en de frisse venkelsalade.
Variatie
Lekker met een schepje lobbig geklopte slagroom.