
Kroketjes van boerenkoolstamppot
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
100 g spekblokjes
500 g basisboerenkoolstamppot, afgekoeld
3 eieren
snuf nootmuskaat
ca. 75 g bloem
200 g paneermeel
1 liter arachideolie
EXTRA frituurpan
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes uit op de laagste stand tot het vet is gesmolten en het spek knapperig is. Schep de spekjes uit het vet op keukenpapier.
Klop 1 ei los en roer er de koude stamppot mee los. Voeg nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Vorm er kleine ovale kroketjes van en leg ze 30 minuten in het vriesvak om op te stijven.
Klop de andere eieren los in een diep bord en doe de bloem en het paneermeel in 2 aparte diepe borden.
Paneer de kroketjes door ze eerst lichtjes door de bloem te rollen.
Rol ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Laat ze in de koelkast opstijven, terwijl je de olie in de frituurpan verwarmt tot 180°C.
Frituur de kroketjes goudbruin en serveer direct. Lekker met mosterd en brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
21 gram