In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kroketjes van boerenkoolstamppot

Kroketjes van boerenkoolstamppot

Kroketjes van boerenkoolstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g spekblokjes
  • 500 g basisboerenkoolstamppot, afgekoeld
  • 3 eieren
  • snuf nootmuskaat
  • ca. 75 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 1 liter arachideolie
  • EXTRA frituurpan
Bereiden
Bak de spekblokjes uit op de laagste stand tot het vet is gesmolten en het spek knapperig is. Schep de spekjes uit het vet op keukenpapier.
Klop 1 ei los en roer er de koude stamppot mee los. Voeg nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Vorm er kleine ovale kroketjes van en leg ze 30 minuten in het vriesvak om op te stijven.
Klop de andere eieren los in een diep bord en doe de bloem en het paneermeel in 2 aparte diepe borden.
Paneer de kroketjes door ze eerst lichtjes door de bloem te rollen.
Rol ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Laat ze in de koelkast opstijven, terwijl je de olie in de frituurpan verwarmt tot 180°C.
Frituur de kroketjes goudbruin en serveer direct. Lekker met mosterd en brood.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
57 g
vet
36 g
Kcal
645