Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kroketjes van boerenkoolstamppot

Kroketjes van boerenkoolstamppot

Ingrediënten

  • 100 g spekblokjes
  • 500 g basisboerenkoolstamppot, afgekoeld
  • 3 eieren
  • snuf nootmuskaat
  • ca. 75 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 1 liter arachideolie
  • EXTRA frituurpan
Kroketjes van boerenkoolstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes uit op de laagste stand tot het vet is gesmolten en het spek knapperig is. Schep de spekjes uit het vet op keukenpapier.
  2. Klop 1 ei los en roer er de koude stamppot mee los. Voeg nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Vorm er kleine ovale kroketjes van en leg ze 30 minuten in het vriesvak om op te stijven.
  3. Klop de andere eieren los in een diep bord en doe de bloem en het paneermeel in 2 aparte diepe borden.
  4. Paneer de kroketjes door ze eerst lichtjes door de bloem te rollen.
  5. Rol ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  6. Laat ze in de koelkast opstijven, terwijl je de olie in de frituurpan verwarmt tot 180°C.
  7. Frituur de kroketjes goudbruin en serveer direct. Lekker met mosterd en brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 645
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vet 36 g