Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kropsla met gegrilde kip en munt

Kropsla met gegrilde kip en munt

Ingrediënten

  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram sperziebonen afgehaal
  • 1 grote kropsla gewassen en gedroogd
  • 2 takje munt alleen de blaadjes
  • 50 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap of wittewijnazijn
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
Kropsla met gegrilde kip en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Meng de kipkruiden met de olie en smeer hiermee de kip in. Bak de kip in een koekenpan in circa 20 minuten om en om goudbruin en gaar. Neem ze uit de pan en laat een beetje afkoelen. Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar in water met zout. Spoel ze met koud water en laat ze verder afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in dikke plakken. Meng de kropsla met de sperziebonen, munt en dressing en schep dit op borden. Verdeel de kip erover en bestrooi met wat versgemalen peper en kaasflinters.

    Voedingswaarde

  • Kcal 285
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 15 g