Kropsla met gegrilde kip en munt - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kropsla met gegrilde kip en munt

Kropsla met gegrilde kip en munt

Kropsla met gegrilde kip en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram sperziebonen afgehaal
  • 1 grote kropsla gewassen en gedroogd
  • 2 takje munt alleen de blaadjes
  • 50 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap of wittewijnazijn
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
Voorbereiden
Meng de kipkruiden met de olie en smeer hiermee de kip in. Bak de kip in een koekenpan in circa 20 minuten om en om goudbruin en gaar. Neem ze uit de pan en laat een beetje afkoelen. Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar in water met zout. Spoel ze met koud water en laat ze verder afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Bereiden
Snijd de kipfilet in dikke plakken. Meng de kropsla met de sperziebonen, munt en dressing en schep dit op borden. Verdeel de kip erover en bestrooi met wat versgemalen peper en kaasflinters.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
4 g
vet
15 g
Kcal
285