
Kropsla met gemarineerde aardbeien
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
250 gram aardbeien
1 theelepel olie
100 gram ontbijtspekblokjes
1 kropsla (gedroogd, gewassen)
1 handje rucola
1 eetlepel olijfolie extra vergine
4 eetlepels ricotta
1 eetlepel witte balsamicoazijn
1 theelepel gembersiroop
2 eetlepels milde olijfolie
1 theelepel verse tijm (blaadjes losgehaald)
1 theelepel citroenrasp
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de marinade met zout en peper en schep de aardbeien erdoor. Laat 30 minuten marineren en schep tussendoor om. Verhit de olie in een Kropsla met gemarineerde aardbeien koekenpan en bak de ontbijtspekblokjes in circa 5 minuten knapperig.
2. Schep de slasoorten in een grote kom om met de aardbeien en spekjes.
3. Druppel er nog wat olijfolie over en schep de salade op grote borden.
4. Serveer de ricotta erbij en maal er wat peper over.
5. Dit recept is lekker met stokbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie