Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidenomelet met spinazie

Kruidenomelet met spinazie

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 el melk
  • 2 el peterselie (bakje 40 g), fijngehakt
  • 4 el bieslook (bakje 20 g), fijngehakt
  • 1 zak gewassen spinazie (300 g)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 100 g brandnetelkaas (Klaverland), grof geraspt
Kruidenomelet met spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren en melk in een kom los met een snufje zout en peper. Voeg de peterselie en bieslook toe.
  2. Houd een paar kleine spinazieblaadjes apart om te garneren. Roerbak de overige spinazie circa 20 seconden in 1 eetlepel olijfolie.
  3. Verhit ½ eetlepel boter in een kleine koekenpan. Schenk ¼ van het eimengsel erin en verdeel de geroerbakte spinazie erover. Bak de omelet in circa 3 minuten goudgeel. Draai de omelet met behulp van een spatel om. Bak de andere kant nog 30 seconden. Doe hetzelfde met het overige omeletmengsel. Houdt de omeletjes warm op een bord onder een stukje aluminiumfolie.
  4. Verdeel de omeletjes over 4 borden, bestrooi met de overige spinazie en de brandnetelkaas. Lekker met geroosterd brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 355
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 2 g
  • Vet 28 g