Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidenomelet met spinazie

Kruidenomelet met spinazie

Kruidenomelet met spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 eieren
  • 2 el melk
  • 2 el peterselie (bakje 40 g), fijngehakt
  • 4 el bieslook (bakje 20 g), fijngehakt
  • 1 zak gewassen spinazie (300 g)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 100 g brandnetelkaas (Klaverland), grof geraspt
Bereiden
Klop de eieren en melk in een kom los met een snufje zout en peper. Voeg de peterselie en bieslook toe.
Houd een paar kleine spinazieblaadjes apart om te garneren. Roerbak de overige spinazie circa 20 seconden in 1 eetlepel olijfolie.
Verhit ½ eetlepel boter in een kleine koekenpan. Schenk ¼ van het eimengsel erin en verdeel de geroerbakte spinazie erover. Bak de omelet in circa 3 minuten goudgeel. Draai de omelet met behulp van een spatel om. Bak de andere kant nog 30 seconden. Doe hetzelfde met het overige omeletmengsel. Houdt de omeletjes warm op een bord onder een stukje aluminiumfolie.
Verdeel de omeletjes over 4 borden, bestrooi met de overige spinazie en de brandnetelkaas. Lekker met geroosterd brood.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
2 g
vet
28 g
Kcal
355