
Kruidenomelet met spinazie
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
8 eieren
2 el melk
2 el peterselie (bakje 40 g), fijngehakt
4 el bieslook (bakje 20 g), fijngehakt
1 zak gewassen spinazie (300 g)
1 el olijfolie
2 el boter
100 g brandnetelkaas (Klaverland), grof geraspt
Bereidingswijze
Klop de eieren en melk in een kom los met een snufje zout en peper. Voeg de peterselie en bieslook toe.
Houd een paar kleine spinazieblaadjes apart om te garneren. Roerbak de overige spinazie circa 20 seconden in 1 eetlepel olijfolie.
Verhit ½ eetlepel boter in een kleine koekenpan. Schenk ¼ van het eimengsel erin en verdeel de geroerbakte spinazie erover. Bak de omelet in circa 3 minuten goudgeel. Draai de omelet met behulp van een spatel om. Bak de andere kant nog 30 seconden. Doe hetzelfde met het overige omeletmengsel. Houdt de omeletjes warm op een bord onder een stukje aluminiumfolie.
Verdeel de omeletjes over 4 borden, bestrooi met de overige spinazie en de brandnetelkaas. Lekker met geroosterd brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
2 gram
Eiwitten
23 gram