
Kruidenpannenkoekjes met spinazie en kaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 GR Verse kruiden (peterselie, dille, bieslook)
2 EL Gele mosterdkruid
2 tenen Bio+ Knoflook
50 GR Parmezaanse kaas
200 GR Bladspinazie
1/4 Bio+ Citroen
4 EL Griekse yoghurt
4 EL Olijfolie extra vierge
4 Eieren
400 ML Bio+ Halfvolle melk
200 GR Volkoren meel
Bereidingswijze
1.Hak de kruiden (inclusief de steeltjes) heel fijn.
2. Verwijder de schil van de knoflook en hak fijn.
3. Rasp de Parmezaanse kaas
4. Hak de bladspinazie grof.
5. Rasp de citroen en pers het sap uit.
6. Doe de kruiden, de helft van de knoflook, de Parmezaanse kaas, bladspinazie, citroenrasp, eieren, melk, volkoren meel en zout en peper naar smaak in een keukenmachine of blender. Hak kort fijn tot een glad en groen beslag.
7. Verwarm een grote koekenpan met een beetje olijfolie (zorg dat je een theelepel overhoudt). Bak hierin de pannenkoeken.
8. Meng de Griekse yoghurt met de overgebleven theelepel olijfolie, een beetje citroensap, de overgebleven knoflook en zwarte peper.
9. Rol de pannenkoeken op, snijd er rolletjes van en prik vast met kleine satéprikkers. Garneer met het gele mosterdkruid. Serveer met de yoghurtsaus ernaast als dip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
418 kcal
Vetten
4 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
4 gram