Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidenpannenkoekjes met spinazie en kaas

Kruidenpannenkoekjes met spinazie en kaas

Ingrediënten

  • 300 GR Verse kruiden (peterselie, dille, bieslook)
  • 2 EL Gele mosterdkruid
  • 2 tenen Bio+ Knoflook
  • 50 GR Parmezaanse kaas
  • 200 GR Bladspinazie
  • 1/4 Bio+ Citroen
  • 4 EL Griekse yoghurt
  • 4 EL Olijfolie extra vierge
  • 4 Eieren
  • 400 ML Bio+ Halfvolle melk
  • 200 GR Volkoren meel
Kruidenpannenkoekjes met spinazie en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de kruiden (inclusief de steeltjes) heel fijn.
  2. 2. Verwijder de schil van de knoflook en hak fijn.
  3. 3. Rasp de Parmezaanse kaas
  4. 4. Hak de bladspinazie grof.
  5. 5. Rasp de citroen en pers het sap uit.
  6. 6. Doe de kruiden, de helft van de knoflook, de Parmezaanse kaas, bladspinazie, citroenrasp, eieren, melk, volkoren meel en zout en peper naar smaak in een keukenmachine of blender. Hak kort fijn tot een glad en groen beslag.
  7. 7. Verwarm een grote koekenpan met een beetje olijfolie (zorg dat je een theelepel overhoudt). Bak hierin de pannenkoeken.
  8. 8. Meng de Griekse yoghurt met de overgebleven theelepel olijfolie, een beetje citroensap, de overgebleven knoflook en zwarte peper.
  9. 9. Rol de pannenkoeken op, snijd er rolletjes van en prik vast met kleine satéprikkers. Garneer met het gele mosterdkruid. Serveer met de yoghurtsaus ernaast als dip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 418
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 4 g