
Kruidige couscous met geroosterde pompoen en runderchipolata
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram runderchipolata's
500 gram sperziebonen
100 gram augurken
250 gram couscous
1 stuk flespompoen
1 theelepel paprikapoeder
1 handje pistachenoten
10 gram koriander
10 gram platte peterselie
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil en halveer de flespompoen en verwijder de pitjes. Snijd in reepjes en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.
3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze 6 - 8 minuten.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de runderchipolata’s in 5 minuten gaar.
6. Hak de koriander en de peterselie fijn en meng door de couscous. Snijd de augurken in kleine blokjes en meng samen met de geroosterde pompoen en de sperziebonen door de couscous.
7. Pers het sap van een citroen en voeg toe aan de couscous. Hak de pistachenootjes grof. Verdeel de couscous over de borden,
serveer met de runderchipolata's en garneer met de pistachenootjes.
Tip: Lekker met verkruimelde fetakaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1984 Kj
Calorieën
472 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
29 gram