Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige couscous met geroosterde pompoen en runderchipolata

Kruidige couscous met geroosterde pompoen en runderchipolata

Ingrediënten

  • 400 gram runderchipolata's
  • 500 gram sperziebonen
  • 100 gram augurken
  • 250 gram couscous
  • 1 stuk flespompoen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 handje pistachenoten
  • 10 gram koriander
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk citroen
Kruidige couscous met geroosterde pompoen en runderchipolata product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil en halveer de flespompoen en verwijder de pitjes. Snijd in reepjes en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze 6 - 8 minuten.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de runderchipolata’s in 5 minuten gaar.
  6. Hak de koriander en de peterselie fijn en meng door de couscous. Snijd de augurken in kleine blokjes en meng samen met de geroosterde pompoen en de sperziebonen door de couscous.
  7. Pers het sap van een citroen en voeg toe aan de couscous. Hak de pistachenootjes grof. Verdeel de couscous over de borden,
  8. serveer met de runderchipolata's en garneer met de pistachenootjes.
  9. Tip: Lekker met verkruimelde fetakaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 472
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 8