
Kruidige couscousschotel met aspergelinten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 pot krulpeterselie
1 pot koriander
1 pot bieslook
1 stuk citroen
350 gram couscous
450 gram groene asperges
2 stuks aubergines
3 eetlepels olijfolie extra vierge
50 gram witte kaas
Bereidingswijze
1. Hak de peterselie, de koriander en de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Schaaf met een kaasschaaf of mandoline de asperges en de aubergine over de lengte in linten. Verkruimel de witte kaas.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een grillpan. Bestrijk de aubergine met olijfolie en grill de plakken aan beide kanten.
4. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergelinten 1 minuut. Spoel vervolgens af onder koud stromend water.
5. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met versgemalen peper. Roer 1 eetlepel van de dressing door de aspergelinten.
6. Meng de verse kruiden, de resterende dressing en de aspergelinten door de couscous.
7. Verdeel de kruidige couscous salade over de borden, leg de gegrilde aubergine erop en garneer met de witte kaas.
Tip: Lekker met geroosterde hazelnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1350 Kj
Calorieën
321 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie