
Kruidige groentecurry
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
500 gram tomaten
270 ml kokosmelk
225 gram kikkererwten
2 teentjes knoflook
2 stuks rode uien
3 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel honing
20 gram krulpeterselie
4 stuks naanbroden
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes, de tomaten in partjes en hak de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten goed af en rasp de schil van de citroen.
2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg na 3 minuten de curry kruiden toe en bak al roerend 1 minuut door. Voeg de tomaten, de citroenrasp en de helft van de peterselie toe en blus af met de rode wijnazijn. Voeg de honing toe en roer voorzichtig door. Voeg tot slot de bloemkool, de kikkererwten en de kokosmelk toe. Laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken.
3. Verhit ondertussen een grillpan, grill de naanbroden aan beide kanten in 5 minuten gaar en goudbruin en snijd of scheur in stukken.
4. Serveer de kruidige groentecurry met de naanbroden en garneer met de overige peterselie.
Tip: Garneer met geroosterde noten!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2856 Kj
Calorieën
680 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie