Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige groentecurry

Kruidige groentecurry

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 500 gram tomaten
  • 270 ml kokosmelk
  • 225 gram kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 20 gram krulpeterselie
  • 4 stuks naanbroden
  • 1 stuk citroen
Kruidige groentecurry product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes, de tomaten in partjes en hak de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten goed af en rasp de schil van de citroen.
  2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg na 3 minuten de curry kruiden toe en bak al roerend 1 minuut door. Voeg de tomaten, de citroenrasp en de helft van de peterselie toe en blus af met de rode wijnazijn. Voeg de honing toe en roer voorzichtig door. Voeg tot slot de bloemkool, de kikkererwten en de kokosmelk toe. Laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Verhit ondertussen een grillpan, grill de naanbroden aan beide kanten in 5 minuten gaar en goudbruin en snijd of scheur in stukken.
  4. Serveer de kruidige groentecurry met de naanbroden en garneer met de overige peterselie.
  5. Tip: Garneer met geroosterde noten!

    Voedingswaarde

  • Kcal 680
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 77 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 21
  • Vezels 11