Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige groentesalade met krieltjes

Kruidige groentesalade met krieltjes

Ingrediënten

  • 750 g PLUS Krieltjes met schil, schoongeboend
  • 4 PLUS Trostomaten, in kleine blokjes
  • 20 g PLUS Platte peterselie, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets
  • 7 el olijfolie, extra vierge
  • 300 g sugarsnaps (2 bakjes à 150 g), schoongemaakt
  • staafmixer
Kruidige groentesalade met krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Kook de krieltjes in ruim water met zout in circa 12 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de krieltjes).
  2. 2. Pureer de helft van de tomaat in een maatbeker met de peterselie, ansjovis en olie. Breng op smaak met zout en peper. In plaats van anjovis kun je extra zout gebruiken.
  3. 3. Snijd de sugarsnaps schuin doormidden en kook 1 minuut in ruim water met zout. Giet af en spoel ze koud.
  4. 4. Schep de aardappelen, sugarsnaps, overige tomatenblokjes en dressing door elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met Blonde d’Aquitaine biefstuk.

Variatie

Rooster gekookte krieltjes eens in een grillbak en schep ze daarna in een kom om met kant-en-klare PLUS Honingmosterd dressing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 435
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vet 24 g