
Kruidige hele kip
4 pers.
ca. 90 min
Hollands
Ingrediënten
1 stuk Hollandse Beter Leven Kip (1450 gram)
2 theelepels venkelzaad
1.5 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 stuk bio citroen
100 ml olijfolie
4 tenen knoflook
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneus de knoflooktenen, rasp de schil van de citroen en snijd doormidden.
Verhit een koekenpan en rooster het venkelzaad in 4 minuten goudbruin. Laat afkoelen en maal fijn. Meng met het gemalen korianderzaad, het gerookte paprikapoeder, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper.
Leg de kip in een braadslede en kwast in met de kruidenolie. Kwast ook wat aan de binnenkant. Leg de gekneusde knoflook en de halve citroenen in de braadslede bij de kip en bak in 80 minuten in de oven gaar en goudbruin. Kwast iedere 20 minuten de kip opnieuw in met de kruidenolie. Dek de kip de laatste 20 minuten af met aluminiumfolie. Serveer de kip. Tip: Garneer de kip met Bio koriander!